Wanneer Kun Je Van Een B&b Financieel Rondkomen?

Published Mar 07, 22
10 min read

B&b Beginnen In Frankrijk

Een bed and breakfast beginnen in Frankrijk? Klik hier voor een  B&B Kopen Frankrijk

Mogelijkheden te over, Door de gunstige ligging kunnen we een lang seizoen draaien. Wij zelf hebben er voor gekozen om vanaf eind oktober tot pasen de deuren te sluiten om op reis te gaan. Hier liggen dus nog mogelijkheden om het seizoen te verlengen, ieder jaar zijn er aanvragen van groepen voor kerst en oud en nieuw.

Ook hier liggen mogelijkheden om uit te breiden, met bijvoorbeeld boomhutten of andere ludieke onderkomens. Misschien vlonders voor tenten? Tevens geeft de vergunning ruimte voor het openen van een zomerterras, in combinatie met bijvoorbeeld exposities of muziekoptredens kun je hiermee een leuke tak aan het bedrijf toevoegen. Waarom verkopen? Waarom verkopen als je zo lekker draait vraag je je misschien af.

Meer weten? Als je interesse hebt om ons mooie bedrijf over te nemen, neem dan contact op. We kunnen helpen met de voorbereiding van je vertrek uit Nederland of België. Verder kunnen we je begeleiden met het aanvragen van een credit bij de bank, een aantrekkelijke verkoopconstructie aanbieden en helpen met andere zaken die deze stap met zich mee zullen brengen.

Weet waaraan je begint, een B&B houden is veel meer werk dan de meeste mensen denken. Veelgemaakte denkfout: ‘die gasten doe ik er wel even bij en intussen woon ik toch heerlijk op een vakantielocatie?’. Maar het zwembad wordt echt vaker gebruikt door de gasten dan door jou. Dat is iets om vooraf te accepteren.

Daar staat een ‘weekend’ van 6 maanden tegenover, want in het naseizoen kun je meestal weer bijkomen. Maar het betekent ook dat het een groot deel van het jaar moeilijk is om sociale contacten te onderhouden met Fransen en andere Nederlanders in de streek. Wees dus bereid om concessies te doen in je privé-leven.

En je kunt ook niet meer voor elk familiefeest terug naar Nederland. Sowieso is contact onderhouden met familie en vrienden best lastig. Als je in de winter eindelijk weer eens 3 weken in Nederland bent, dan heb je een bomvolle agenda en lukt het zelden om iedereen weer te zien.

Gasten vergeten vaak dat jij niet op vakantie bent. Flesje wijn op tafel: ‘Ah, kom er even bijzitten?’ Maar hoe gezellig dat ook is, jij kunt niet elke avond doorzakken en dat vraagt om veel zelfbeheersing (bed and breakfast beginnen frankrijk). Maar het is tegelijkertijd een groot pluspunt van B&B-eigenaar zijn. Je bent dagelijks omringd door mensen die vakantie hebben en dus op hun best zijn.

B&b Beginnen In Frankrijk

Dat zorgt voor een positieve sfeer rond je huis die absoluut aanstekelijk werkt. Bedenk goed wat je wel en niet wilt bieden. Ontbijtjes en tables d’hôtes kosten veel tijd (B&B Chambres d'hotes kopen in Frankrijk). Hoe vaak wil je dat doen? Een goed plan heeft grote invloed op hoe je het avontuur zelf gaat beleven én met hoeveel energie je het volhoudt.

Geef je helemaal aan je gasten, maar trek in gedachten ook je grenzen. Een bekende valkuil voor B&B-eigenaren is je verantwoordelijk voelen voor werkelijk alles. Het is bijvoorbeeld heel rot als gasten slecht weer hebben, maar daar kun jij niets aan doen (b&b te koop frankrijk limousin). In het begin is het moeilijk daar afstand van te nemen.

Heel handig zo’n ‘instap-B&B’ voor het proefdraaien en zo kun je meteen testen of je het echt wel leuk vindt. Denk goed na over de locatie. In sommige streken is onroerend goed heel goedkoop, maar daar kun je vaak ook minder hoge kamerprijzen vragen. Ook duurt het seizoen in het ene gebied korter dan in het andere - b&b kopen in frankrijk.

Je eigen terras achter het huis bijvoorbeeld. Ook in het hoogseizoen moet je af en toe eventjes op adem kunnen komen. Bedenk: eeuwenoude Franse huizen zijn prachtig, maar ze vragen vaak om veel onderhoud. Dat kost geld en energie. Hetzelfde geldt voor een grote tuin in een warm klimaat: er is altijd wat te doen… Zorg voor een ijzersterk financieel plan.

Een goede buffer is cruciaal als je een B&B begint. Pas op voor vrienden en kennissen die denken dat je een gratis vakantie-adres bent. Het is belangrijk dat je daar duidelijk over bent: iedereen is welkom, maar in het seizoen moeten ze gewoon betalen. Anders red je het niet. Leer zo snel mogelijk goed Frans! Een topprioriteit.

Bedenk dat je je als B&B-eigenaar voortdurend zult moeten vernieuwen. De laatste vakantietrends volgen, weten hoe je goed gevonden wordt op internet, op welke sites je moet staan… Je hebt een onderneming en daar komt veel meer bij kijken dan alleen gasten verwennen en lekker koken. Dit alles gezegd hebbende, als je bereid bent hard te werken en oprecht een mensen-mens bent dan is het houden van een B&B een prachtig beroep.

En ja, daar word je heel gelukkig van…! - b&b beginnen in frankrijk. Zij verhuisden in 1998 naar de Gard. Ze gingen daar eerst als ‘beheerdersechtpaar’ van de B&B van iemand anders aan de slag en dat bleek een slimme keuze. Door die ervaring voorkwamen ze veel beginnersfouten toen ze na enkele jaren hun eigen maison d’hôtes kochten.

B&b Te Koop Frankrijk Limousin

Hieronder vindt u nuttige informatie omtrent de exploitatie van gîtes of chambres d'hôtes. De dienstverlening van Inter-France is beschikbaar voor ieder die zelf een object heeft gevonden en tot aankoop over wil gaan. Heeft u zelf een geschikt object gevonden? Kijk op onze pagina advies bij aankoop. Soorten Gîtes en andere landelijke vakantieverblijven De Gîte of Gîte Rural Een Gîte of "Gîte Rural" is een vakantieverblijf dat te huur wordt aangeboden en dat zich bevindt in een vaak in natuurlijke omgeving gelegen boerderij, huis of karakteristiek pand.

De Gîte is ingericht voor verblijf van een gezin, familie of kleine groep mensen in weekends of vakanties en bevat een volledige uitrusting voor het verblijf. Soms wordt de exploitatie van Gîtes gecombineerd met die van een kleine natuurcamping. Enkele cijfers: er zijn momenteel in Frankrijk meer dan 45. 000 Gîtes en jaarlijks worden er ca.

000 nieuwe Gîtes geopend. Ten aanzien van de landelijk gemiddelde bezettingsgraad geldt in Frankrijk, dat Gîtes gemiddeld gedurende 16,5 weken per jaar worden verhuurd, maar met flinke afwijkingen op het gemiddelde (ten gunste of ten ongunste) naar gelang van de diverse regio’s. De verhuuropbrengst per week bedraagt gemiddeld 400 tot 800 Euro in het hoogseizoen, 200 tot 400 Euro in het voor- en naseizoen en 150 tot 250 Euro voor een weekend.

000 tot 40. 000 Euro, voor een exacte begroting zal mede van invloed zijn de mate waarin de verhuurder in staat is zelf werkzaamheden uit te voeren of dat aan derden uitbesteed dient te worden. De gemiddelde duur van een verblijf is 1,5 week en de clientèle bestaat voor een groot deel uit gezinnen met 2 of 3 kinderen.

Als U als Nederlander in Frankrijk Gîtes te huur wilt aanbieden, zult U bij vakantiegangers uit Nederland al gauw een streepje voor hebben, immers U spreekt dezelfde taal en kunt Uw gasten hierdoor extra van dienst zijn door informatieverstrekking en voor velen is het toch een "veilig gevoel", het is dan vaak ook zinvol als U zich in Uw publiciteit vooral richt op de Nederlandse markt.

Veelal worden als eisen gesteld: Een gîte dient een zelfstandig verblijf te zijn met een eigen ingang en eigen voorzieningen; Een gîte bevat een eigen keuken of kookhoek, woonkamer, slaapkamer, wasgelegenheid en toilet; Er dient warm en koud stromend water te zijn en elektriciteit; Alle meubilair en benodigdheden voor het verblijf van het gezin of familie dienen aanwezig te zijn, inclusief onberispelijk beddengoed en serviesgoed De ligging dient rustig te zijn en ingericht voor een plezierig verblijf van de gasten, bij voorkeur met tuin of buitenterrein; Hierboven zijn de minimale voorzieningen weergegeven, steeds meer ontstaat er vraag naar een iets hoger niveau van voorzieningen en kan de rentabiliteit worden verhoogd met bijvoorbeeld wasmachine, afwasmachine en soms ook luxueuzere inrichting en verstrekken van beddengoed of extra voorzieningen.

Voor Gîtes de Neige wordt in Frankrijk ieder jaar een speciale gids uitgegeven; een vakantieverblijf dat ten aanzien van toegankelijkheid en inrichting zijn aangepast voor lichamelijk gehandicapten of mensen in een rolstoel. Deze Gîtes worden regelmatig gecontroleerd door een gehandicapten-organisatie en de adressen zijn opgenomen in een speciale gids; Gîtes die zich onderscheiden door hun authenticiteit, architectuur, bijzondere inrichting of omgeving of soms door een extra hoog voorzieningenniveau; Vakantieverblijven met visgelegenheid in de directe omgeving en met extra voorzieningen op dit gebied, vaak een ruimte voor opslag of verkoop van visbenodigdheden, soms een eigen visvijver.

B&b Beginnen In Frankrijk

Deze Gîtes worden gecontroleerd door een landelijke ruitersportorganisatie en worden vermeld in een speciale gids; Gîtes die zijn gelegen in nationale parken of beschermde natuurgebieden, van waaruit o. a. observatie van dieren mogelijk is in hun natuurlijke leefomgeving. Specifieke materialen en informatie is hiervoor beschikbaar. De Gîtes Panda staan onder controle van de Franse afdeling van het Wereld Natuur Fonds, de WWF FRANCE; Vakantieverblijven die zijn gesitueerd in een wijngaard of wijnbouwbedrijf, waar daadwerkelijk wordt geproduceerd.

Chambres d'hôtes en Table d'hôtes Een chambres d’hôtes of table d'hôtes onderscheidt zich van een gîte doordat veelal een vakantieverblijf wordt geboden in het woonhuis van de verhuurder. De persoonlijke aandacht en beschikbaarheid van de verhuurder is hier aanzienlijk intensiever als dat veelal bij een gîte het geval zal zijn.

Het maximaal aantal kamers dat door sommige reserveringsorganisaties wordt gesteld bedraagt meestal 5 met een oppervlakte van meer dan 12 m2. Voor de sanitaire voorzieningen geldt dat op de kamer tenminste een wastafel aanwezig dient te zijn en dat zich op dezelfde verdieping een badkamer en toilet bevinden, die uitsluitend door de gasten gebruikt worden.

De investeringskosten voor het inrichten van een Chambres d’hôtes die aan de gangbare kwaliteitsnormen voldoet worden per kamer ingeschat op ca. 8 à 9. 000 Euro, maar ook hier geldt, dat de mate waarin de verhuurder in staat is zelf werkzaamheden uit te voeren of dat aan derden uitbesteed dient te worden sterk bepalend zal zijn voor de benodigde financiële middelen.

De kinderen, vaak met inbegrip van de kinderen des huizes, kunnen deelnemen aan diverse activiteiten als fietsen, paardrijden, handenarbeid of handvaardigheid. De eigenaar of een vaste medewerker dient in het bezit te zijn van een speciaal brevet, dat door de Franse overheid wordt uitgegeven, het B.N.P.S. (Brevet National de Premier Secours) voor kinderen tot 4 jaar of het B.A.F (b&b te koop languedoc).A.

(Brevet National de Premier Secours) en van een B.A.F.D. (Brevet d’Aptitude aux fonctions de Directeur). Het opzetten van een nieuwe accommodatie Indien U een geschikt object heeft gevonden kan Inter-France U in contact brengen met een regionale vestiging van een met ons samenwerkende organisatie in Frankrijk, die U zal adviseren bij de opzet van Uw project.

Belangrijk is het om een goede prijs-kwaliteitverhouding te bieden in combinatie met de best haalbare rentabiliteit en bezettingsgraad. U kunt verhuren door het zelf benaderen van een potentiële klantenkring, door publiciteit in eigen beheer te verzorgen met gebruikmaking van alle beschikbare media. Het alternatief is het aansluiten bij een reserverings-organisatie, waarbij een percentage van de verhuuropbrengst dient te worden afgestaan aan de reserveringscentrale.

Hypotheek B&b Frankrijk

Bij sommige organisaties is het mogelijk het recht voor te behouden om ook zèlf rechtstreeks aan relaties te verhuren. Inter-France kan U in contact brengen met enkele vooraanstaande organisaties, sommigen van hen adviseren ook reeds bij het opstarten en inrichten van uw activiteit. Fiscale aspecten Kleine ondernemingen of eenmanszaken, met een omzet van minder dan 80.

000 Euro in geval van dienstverlening kunnen profiteren van enkele gematigde regelingen van de Franse Fiscus: Fiscaal geldt dat bij een omzet beneden 32. 100 euro men als niet-professionele verhuurder wordt beschouwd als minder dan 50% van het inkomen uit deze activiteit wordt verkregen. Inschrijving bij de Kamer van Koophandel (Chambre de Commerce) is dan niet verplicht en behoeven geen sociale lasten te worden afgedragen (een enorm voordeel!), er is een vereenvoudigd aangifte-regime en een forfaitaire kosten-aftrek van 50% van toepassing; Bij een omzet boven 32.

 

Rondreis Brazilië » individuele rondreizen op maat via Mauricio Travels.

Stel uw Brazilie reis zelf samen. Call us in Brazil (price of a local call in your country) +55 21 4042-7201

Navigation

Home